Szolgáltatásaink

Cégünk az alábbi szolgáltatásokat kínálja:

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal szerződött laborjaként vállaljuk kompakt és szétbontott rendszerű hőfogyasztásmérők hitelesítését, rövid határidővel (DN15-DN150 méréstartományban) távhő szolgáltatók, energia termelők és üzemeltetők részére.

Tesszük mindezt a hazánkban legmodernebb automatizált mérési eljárásokkal, saját tervezésű és készítésű etalon hitelesítő berendezésekkel. A három évenként újra kalibrált és etalonná nyilvánított műszereink garanciát jelentenek, hogy az általunk hitelesítési tanúsítással ellátott hőfogyasztásmérő rendszerek a hitelesítést követő 4 évig az elérhető legpontosabb eredményekkel fognak szolgálni.

Hitelesítési szolgáltatásunkat az elérhető legrövidebb határidővel vállaljuk -jellemzően 1-3 hét átfutással- hogy a mérő kiesése ne okozzon jelentős fennakadást az elszámoláskor. Nyári idényben a megnövekedett terhelés miatt javasoljuk előre leegyeztetni a pontos szállítási időket és darabszámokat, hogy a vállalt határidőt tartani tudjuk.

Akár hiteles, akár költségosztó társasházi hőfogyasztásmérők teljeskörű időszakos karbantartását vállaljuk komplett le- és felszereléssel is. A társasházi lakók közös érdeke, hogy a méréseik pontosak, a veszteségeik minimálisak legyenek. Egy elhanyagolt mérőműszer, egy koszos fűtési rendszer, egy nem megfelelően beállított kazán óriási fölösleges költségekkel terheli a lakókat. Hitelesítés alkalmával a mérés után, az Országos Mérésügyi Hivatal (OMH, újabban MKEH) a mérőn elhelyezi a hatályos előírásoknak megfelelő hologramos matricáját, valamint a mérés megtörténtéről Hitelesítési Bizonyítványt állít ki, ami tartalmazza a matrica sorszámát. A matrica sértetlensége és a Hitelesítési Bizonyítvány megléte esetén nevezhető a mérő hitelesnek, a rajta feltüntetett érvényességi dátumig. A költségmegosztásra alkalmazott hőmennyiségmérők OMH hitelesítése jogilag kötelező, ám amennyiben a lakóközösség a Szervezeti és Működési Szabályzatban nyilatkozik arról, hogy magukra nézve nem tartják kötelezőnek a költségosztó hőfogyasztásmérők újra hitelesítését, hanem megelégszenek az időszakos karbantartással, úgy hosszú időre biztosítható a pontos működés a hitelesítési hatósági díj megfizetése nélkül is. Költségosztó mérők esetén is szükséges az időszakonkénti karbantartás, mely során elvégezzük a mérők gyári elemcseréjét, teljeskörű hiba kiolvasást, belső savas tisztítást és -mint legfontosabb lépést- a pontossági bemérést/beállítást. Ez után kerül vissza a mérő eredeti helyére és történik meg a mérőhely leplombálása, a további mérési manipulációk megakadályozása érdekében. Amennyiben csak karbantartást és pontossági bemérést rendelnek meg tőlünk, úgy a mérők ugyanazon a mérési eljáráson esnek át akárcsak az OMH hitelesített társaik, és végeredményként egy ún. Mérési Jegyzőkönyvet tudunk biztosítani, mely a mérők pontosságát tartalmazza a szükséges három munkapontban. A hitelesítést, karbantartást, beméréseket érdemes a társasháznak a fűtési szezonon kívülre, nyárra ütemezni. Ekkor a leállás nem jár semmilyen hátránnyal, a mérők kiszerelése nyugodt ütemben és szakszerűen történhet meg. A nagyobb társasházaknál felmerülő akár 2-3 hetes karbantartási időszak nem okoz kellemetlenséget.

Jelentős európai gyártók szervizeként vállaljuk egyes hőfogyasztásmérő részegységek hibafeltárását, gyári alkatrészekkel történő javítását, újra hitelesítését.
Kollégáink a folyamatos gyári oktatásoknak és workshopoknak köszönhetően az elérhető legfrissebb készülékek esetén is tudnak szakszerű javítást végezni, akár kisebb (pl.: vezetékszakadás) akár nagyobb hibák (pl.: beázás, szondahiba) felmerülése esetén.
A Magyarországon beépítésre kerülő szinte minden típusú hőfogyasztásmérő fajtához rendelkezünk gyári szoftveres megoldással. Egy szimpla mértékegység váltás, tárolt adat kiolvasás, fogyasztási adat törlés nem okoz gondot. Keressen minket bátran!

A szervizelhető típusokról érdeklődjön elérhetőségeinken!

2012 óta több városban és helyszínen épít(ett)ünk be és üzemeltetünk rádiós és Wireless MBUS (továbbiakban WMBUS) készülékeket. A mérő rendszerek telepítése, üzemeltetése, használatának betanítása egy komplett csomag része, melynek minden lépcsőjénél állunk szíves rendelkezésükre.

Manapság egyre több helyen szánnak plusz pénzt mérőcsere idején a távleolvasási lehetőségre, ami nagyban megkönnyíti mind a lakók, mind az elszámolást végző életét. Nincs több „nem volt otthon” vagy „nem adott le mérőállást” cella az elszámoló programban! Nincs több téves leolvasás! Egy időben minden mérő pontos fogyasztási adata elérhető és regisztrálható. Esetlegesen fennálló vagy tárolt hibák pontos dátummal lekérhetők.

 A leolvasáshoz még akár a helyszínre sem kell kimenni: a walk-by és drive-by rendszerek mellett távkiolvasási lehetőségekre is tudunk megoldást nyújtani. Így akár a Föld bármely pontjáról indíthat manuális azonnali vagy ütemezett kiolvasást.

Az elérhető rendszerekről érdeklődjön elérhetőségeinken!